onsdag 16 juli 2008

Läkarbesök i Mariefred

Idag har vi varit på läkarbesök i Mariefred. Vi skulle kolla upp om killarna hade astma plus göra pricktest på bägge för att se om de är allergiska mot björk eftersom bägge var så snoriga i början på sommaren.

Snygg bild på hur det ser ut när man gör ett pricktest.

På Emil blev det inte något utslag på något av det han testade sig för, varken hund, katt, björk eller något annat i bastestet. Han fick 11 prickar inklusive testprickarna. Victor däremot fick 19 prickar inklusive testprickarna stackarn. Han gjorde bastestet eftersom vi misstänkte korsallergi mot björk och sedan gjorde han ett komplett test mot födoämnen. Han fick bara en prick och det var hasselnöten som vanligt. Vi blev alla väldigt förvånade att han inte var allergisk mot björk men det kommer nog tyvärr senare eftersom det är jätte vanligt att man är allergisk mot bägge.

Emil visade inte några tecken alls på astma det kändes jätte skönt att han slipper det. Vi skulle återkomma när han fick symtom på förkylningsastma för att utreda det när han har symtom.
Victor sprang och sprang och han hade fått bättre värde nu när han har medicin. Så han kommer att få fortsätta med den men han har fått dra ned på det på försök. Vi ska tillbaka om 6 månader för återkontroll.

Det är en väldigt bra läkare vi har fått som tar över allt som Vicke har, skönt att slippa åka till Stockholm för att gå till läkaren.

Inga kommentarer: