lördag 24 januari 2009

Sjukstuga

Här hemma har vi haft sjukstuga ett bra tag nu. Det började som alla vet med att Nelson har varit "dålig". Vi var hos veterinären i måndags för att göra ett ultraljud på buk och njurar. Veterinären hittade inte något fel någonstans i hans organ så hon tror att det kan vara diabetes insipidus som innebär att man saknar ett hormon i njurarna. Nelson går därför på näsdroppar som vi droppar i hans öga två gånger om dagen. Det har blivit bättre men är inte helt ok. Veterinären ska höra av sig på onsdag igen för att se hur det går och om vi ska fortsätta med medicinen eller om det kan var något annat. Om det skulle vara den formen av diabetes så innebär det att det inte finns någon likhet med vanlig diabetes förutom ökad törst och urinproduktion. annars är det två helt olika sjukdomar. Det vore ju skönt om man fick ett svar på vad som kan vara fel på honom.

Idag har vi även försökt hitta någon kurs som vi kan gå med honom, det känns som han behöver något att göra och vi behöver bli bättre på att ha honom gående i koppel. Förhoppningsvis får vi en kurs när vi kommer hem från semestern. Som närmar sig med stormsteg. Nu är det bara 11 dagar kvar innan vi åker. I veckan fick killarna hem sina ryggsäckar, tröjor och kepsar till Bamseklubben och superkids. De är så fulla av förväntan inför resan.

Vi har verkligen en sjukstuga här hemma. I onsdags kom Victor hem och var jätte ledsen och sa att han inte mådde så bra. Tempen åkte fram och han hade 39 graders feber. Som tur var så är jag ledig på fredagar så vi var hemma, han låg i soffan hela dagen och var jätte dålig. När jag tempade honom låg han runt 40 grader nästan hela dagen. Men på kvällen blev han riktigt dålig, han fick nästa 41 graders feber, rättare sagt 40,8 grader. Fy vad han var dålig, och han varken åt eller drack något så vi blev lite oroliga. Idag har det fortsatt och han har legat runt 39 grader. Han äter eller dricker inte så mycket nu heller men vi har fått i honom lite kräm, läsk, vatten och lite godis. Han tycker allt är så äckligt så inget passar.
Hoppas nu att han blir pigg imorgon, men han får vara hemma minst till på måndag från skolan, vi vill att han ska bli helt pigg innan han får gå. Är det någon som känner att de vill komma hit och passa honom för jag har skola och Fredrik jobbar =)

Inga kommentarer: