måndag 14 juni 2010

Första dagen på nya kursen

Idag har vi börjat vår sommarkurs, utomhuspedagogik i Umeå för er som inte visste det. Vi började dagen med en härlig promenad till universitetet. Eller nu ljuger jag ju, det var inte härligt, det var blött och långt och jobbigt. Det regnade hela tiden och vi gick och gick. Ju mer det regnade och ju mer vi gick desto varmare blev det, vi visste inte hur långt det var så vi gick på och svettades massor. När vi äntligen kom fram till universitetet visste vi inte vart vårt klassrum var, vi tänkte att det kan ju inte vara så svårt att hitta dit, men döm om vår förvåning när vi ser hur stort det är och hur många hus det är. Vi börjar gå åt ett håll och det blir aldrig något hus med salar som börjar på N, så det är bara att fortsätta. Vi går och går och svetten rinner längs våra ryggar och även andra delar av kroppen. Vi frågar folk om de vet vart vi ska men ingen tycks veta, tillslut får vi reda på att det är i naturvetarhuset (logiskt kan man tycka) och vi tar oss dit. Men väl framme står att kursen är flyttat till annan sal, hmm vart är den salen då. Vi går och letar utan att hitta den, tillslut så hittar vi salen och inser att vi är de enda som inte kommer från Umeå där. Alla verkar känna alla och till och med läraren, men vad gör det?
Dagen är jätte bra och vi träffar en tjej som vi såg på flyget som också kommer från Stockholm, jätte kul! Vi hamnar i samma grupp och det visar sig att vi bor på samma vandrarhem:)
Under dagen lär vi känna varandra och efter lunch går vi ut och leker lite olika lekar, det var verkligen jätte kul. Jag känner att jag helt klart valt rätt kurs, det var värt att åka hit.
Hem från universitetet åker vi buss, det var skönt att slippa gå hela vägen tillbaka. Sedan går vi alla tre ut på stan och handlar lite mer mat, bla korv till grillning imorgon. Vi gick runt och kollade och jag hittade en present till Vicke som jag tror han kommer tycka är jätte bra.

Till middag åt vi pasta med burk köttfärs och en sallad, helt ok. Sedan satt vi kvar och pratade en massa skit och lärde känna Jenny.

Nu är det snart dags att sova för att orka med morgondagen.

Inga kommentarer: